Miért jó számunkra egy borostyánfal?  Miért érdemes örökzöld sövény vásárlásán gondolkozni? Miben hasznos és milyen előnyei vannak?

Nos, egy örökzöld sövény, vagy borostyán panel, felépített kerítés, térelválasztó számos jótékony hatással lehet ránk. A mai modern kor embere igencsak kiszakadt a természetes közegből, a nagyvárosok mindennemű zajában nehéz megtalálni a csendet és a nyugalmat. A fény, zaj és porszennyezés számos kártékony hatással jár, egészségünk veszélyeztetve van. Ezen a problémán segíthet az örökzöld sövény.

Egy kis zöld panel, kerítés, fal, vagy dekoráció sokat javíthat közérzetünkön. A természetes közeg felélénkíti lelki világunkat és nyugodtságot kölcsönöz.

A zöldfal, vagyis a borostyánfal természetes hőszigetelő. Téli hidegekben a ház falára szerelt örökzöld sövény meggátolja a meleg kiszökését, nyáron pedig a nagy melegtől óvja életterünket. Így ez költséghatékony megoldás is.

A már említett lelki felfrissülésen kívül konkrét, fizikai felfrissülést is okoz, ugyanis kellemes mikroklímát teremt. Az örökzöld sövény ugyanis megköti a levegőben szálló káros anyagokat és folyamatos oxigénellátást biztosít. Ezen kívül pedig konkrét fizikai védelmet is biztosít. Nem kell felújításra költekezni, a borostyánlevelek megóvják házunk falát az esőtől, széltől, portól.

Az örökzöld sövény a hangos utcafront ellen is védelmet nyújt, méghozzá zajvédelmet. Ezenkívül a borostyán zöld homogén felszíne szép látvány és esztétikailag is gyönyörködtet. Ráadásul a fal télen is szép.

örökzöld sövény

Örökzöld sövény egyéb előnyei

Amennyiben a sövény kertünkben kerítésként funkcionál, azzal el is takarjuk intimszféránkat. Nem csupán egy kerítés, elfedett falként használható. Ráadásul ez a zöld fal mobilis szerkezet, kérésre a szakemberek szétszerelik, és máshol helyezik el. Költözéskor elvihetjük magunkkal, nincs feltétlen helyhez kötve.

Összegezve tehát, láthatjuk, hogy rendkívül sok jótékony hatása és előnye van egy borostyánfal beszerzésének és telepítésének kertünkbe, házunk falára, teraszunkra, stb. Csak a képzeletünk szabhat határt a borostyánfal kihelyezésének és elrendezésének.

Az ápolását illetően sem kell aggódnunk, önellátó öntözőrendszert telepítenek a szakemberek a sövény aljába, ezzel nem is kell foglalkoznunk. Mi csak élvezzük a sövény esztétikáját és előnyeit.

Örökzöld sövény a kertben
MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn